Home > > John Berger's manieren om te kijken

John Berger's manieren om te kijken


John Berger is een verhalenverteller, essayist, novellist, scenarist en criticus van wie het corpus van zijn oeuvre zijn bekommernis belichaamd om, om het in Geoff Dyer's woorden te zeggen, "the enduring mystery of great art and the lived experience of the oppressed."

johnberger.org

Ways of Seeing
Ways of Seeing
Painter of our time
Painter of our time

About Looking
About Looking
Vanishing Landscapes
Vanishing Landscapes
And Our Faces, My Heart, Brief As Photos
And Our Faces

Hij is een van de internationaal meest invloedrijke auteurs van de laatste vijftig jaar die de relatie tussen het individu en de gemeenschap, cultuur en politiek en ervaring en expressie in een reeks van novellen, boeken, essays, theaterstukken, films, fotografische samenwerkingen en performances, ongeƫvenaard op vlak van diversiteit, ambitie en reikwijdte.

Zijn televisieseries en het boek 'Ways of Seeing' revolutioneerde de wijze waarop de Schone Kunsten gelezen en begrepen kon worden, terwijl zijn engagement voor Europese landbouw en migratie in de fictieve trilogie 'Into Their Labours' en 'A Seventh Man' model staat voor empathie en inzicht. Samen met Susan Sontag werkte hij mee aan het bekende werk van Marshall McLuhan 'The Medium is the Massage (an inventory of effects)'. Met het woord 'massage' alludeert McLuhan op een contaminatie van 'mass age', 'mess age' en 'massage'.

Meer info vind je hier.

0 reacties op "John Berger's manieren om te kijken"

Laat je reactie horen