Home > > Sociologie van Richard Sennett

Sociologie van Richard Sennett


Richard Sennett werd geboren in Chicage in 1943. Hij groeide op in het Cabrini Green Housing Project, een van de eerste raciaal gemengde publieke huisprojecten in de Verenigde Staten van Amerika. Op 6-jarige leeftijd begon Sennett piano en cello te studeren, om uiteindelijk samen te werken met Frank Miller van Chicago Symphony en Claus Adam van Julliard Quartet.

Richard Sennett
De cultuur van het nieuwe kapitalisme
De cultuur van het nieuwe kapitalisme (NL versie)
The Fall Of Public Man
The Fall Of Public Man

The Corrosion of Character
The Corrosion of Character

Flesh and Stone
Flesh and Stone


Richard Sennett was een van de laatste studenten van dirigent Pierre Monteux. In 1963 zorgde een kwetsuur aan de hand voor onverwacht einde van zijn muzikale carrière; noodgedwongen startte hij dan maar met academische studies.

Na zijn studies aan University of Chicago en Harvard University verhuisde hij naar New York waar hij, samen met Susan Sontag en Joseph Brodsky, het New York Institute for the Humanities aan New York University oprichtte.

Als socioloog richt Richard Sennett zijn pijlen op de invloed van een publieke context op de positie en ontwikkeling van persoonlijkheden. In een van zijn van bekendste werken is The Fall of Public Man, onderzoekt hij bijvoorbeeld stilte en observatie als strategieën die gehanteerd worden om het publieke leven te benaderen. Sennett beschrijft hierbij het verlies van emotionele interactiviteit in ons dagelijkse leven.

Meer info vind je hier.

0 reacties op "Sociologie van Richard Sennett"

Laat je reactie horen