Home > > UbuWeb: onuitputtelijke inspiratiebron

UbuWeb: onuitputtelijke inspiratiebron


UbuWeb publiceert over kunst en kunstenaars en heeft hoegenaamd geen nood aan geldschieters of sponsors. Het is een platform dat hamert op vrijheid en onafhankelijkheid.

Ubuweb

Hun webruimte wordt voorzien door een alliantie van geïnteresseerden die sympathiseren met hun visie. Donoren die enorm veel bandbreedte bezitten dragen bij tot de verwerkelijking van hun doelstellingen. Elke (editoriale) inspanning gebeurt vrijwillig; er doet geen geld de ronde.

UbuWeb staat los van academische bureaucratie, iets wat vaak resulteert in compromitterende oplossingen; ze hebben niemand te paaien buiten zichzelf. UbuWeb publiceert veel van zijn inhoud zonder toestemming; ze converteren oude LP's die niet meer in de handel te verkrijgen zijn, naar audiofiles; ze scannen zo veel mogelijk oude boeken waar ze de hand op kunnen leggen; ze posten essays zo snel als hun scanners het toelaten.

UbuWeb is een ongelimiteerde bron met ongelimiteerd vulbare webruimte. Het is op deze wijze dat de site ondertussen meer dan honderd kunstenaars en honderden gigabytes aan audiofiles, boeken, teksten en video's bevat.

Meer info vind je hier.

0 reacties op "UbuWeb: onuitputtelijke inspiratiebron"

Laat je reactie horen