Home > > Argos - Centrum voor Kunst & Media

Argos - Centrum voor Kunst & Media


Argos - Centre for Art & Media - evolueerde in 2006 van kunstenfestival en organisator van expo's naar een gesubsidieerd kunstencentrum in Brussel. Met twee expositieruimtes nodigt Argos beeldende kunstenaars van divers allooi uit om hun visie op de effecten van het digitale informatietijdperk te presenteren. Veel aandacht gaat hierbij naar de band met andere artistieke disciplines.

argosarts.org


Om de publieksrelaties te versterken, organiseert Argos meet & greets, lezingen, toonmomenten, en andere vormen van informele uitwisselingen. Het kunstencentrum streeft hierbij een soort glijmiddelfunctie na tussen kunstenaar en publiek.

Onlangs toonde Argos drie documentaires over het leven van James Lee Byars. From Life to Art and Back Again introduceert de grote lijnen van de idee├źn en enkele belangrijke werken van deze Amerikaanse performancekunstenaar. Meer info over James Lee Byars.

Een oud depot in de Werfstraat 13 huisvest Argos en is makkelijk bereikbaar via Brussel-Noord Bovendien schijnt de mediabibliotheek vrij indrukwekkend te zijn. Meer info vind je hier.

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief.

0 reacties op "Argos - Centrum voor Kunst & Media"

Laat je reactie horen