Home > > Nieuw kleedje voor het platform

Nieuw kleedje voor het platform


Dramaturgie | Platform heeft een subtiele, maar grondige gedaanteverwisseling ondergaan. Voor het nieuwe kleedje vertrokken we van enkel basisuitgangspunten, zoals verhoogde toegankelijkheid (bv. via sociale netwerken), betere interactiviteit en meer concrete zoekmogelijkheden om het platform te doorpluizen.   

dramaturgie.be

In eerste instantie verkozen we de meest essentiĆ«le onderdelen, zoals het archief, permanent in beeld te brengen. Ongeacht de pagina blijven de zijbalken dus ongewijzigd. Het enige verschil bij de artikelpagina’s is de sociale ‘verdeel-en-heers’-balk. Elk afzonderlijk artikel kan op deze manier gedeeld worden met vrienden op Facebook of Twitter. Ook bewaren op Delicious – een online bladwijzerservice – behoort tot de mogelijkheden. Toch waarschuwen we hier en daar nog voor een klein defect.

Met trots, maar in alle bescheidenheid introduceren we de registratie- en inlogoptie, bovenaan elke pagina terug te vinden. Uiteraard moedigen we zo veel mogelijk creatieve enthousiastelingen met de pen ter hand deel te nemen. Elk artikel kan tevens becommentarieerd worden. Reacties die onderaan elk artikel gepost worden, zullen na moderatie online verschijnen.

Tot voor kort gaven we enkel toe aan de lokroep van het getwitter. Sinds de lancering van de nieuwe versie kan Dramaturgie | Platform bovendien via Friendfeed, LinkedIn, Google Friend Connect en binnenkort ook met Facebook gevolgd worden. To be social, or not! 

Ondanks de diversiteit aan sociale netwerken blijft het niet alleen hoofdzaak de kwaliteit van het platform te bewaken maar uiteraard ook om een zo ruim mogelijk bereik na te streven. Toch proberen we de vuistregel ‘less is more’ te hanteren en zoveel mogelijk franjes achterwege te laten.

In ieder geval wensen we jullie veel plezier en hopen we jullie snel terug te mogen verwelkomen op het Dramaturgie | Platform.  Vergeef ons de kleine mankementen; we lossen ze snel mogelijk op. Elke suggestie of aanbeveling is eveneens van harte welkom. Alvast bedankt!

Rubriek:

0 reacties op "Nieuw kleedje voor het platform"

Laat je reactie horen