Home > > Eurocult - kunst over instellingen heen

Eurocult - kunst over instellingen heen


Diversiteit en cohesie zijn de kernwoorden van Eurocult, een Europese, grensoverschrijdende culturele instelling die lokale kunstenaars ondersteunt en inspireert. Dit fonds voor cultuur verleent subsidies aan projecten in kunsten, cultuur en media. Zo wil Eurocult de trans-nationale samenwerking en uitwisseling tussen kunstenaars en culturele instellingen stimuleren.


Door samenwerking in grensoverschrijdende culturele projecten en een open artistieke houding aan te moedigen, hoopt Eurocult dat kunstenaars en culturele instellingen langs de ene kant elkaar ontdekken en dat de kunstenaars zich langs de andere kant blootstellen aan het publiek.


interpreteren


Door hen zelf fondsen of presentatieruimte te bieden of andere culturele instellingen in te schakelen die populaire cultuur, moderne kunsten of nieuwe media wensen tentoon te stellen, stuurt Eurocult aan op grensoverschrijdende discussies en gesprekken die de kunstenaars én de culturele instellingen op hun beurt inspireren en een kritische blik helpen opzetten.


Een interessant project van Eurocult was bv. ALMOSTWeb (2005 - 2009). Dit experimenteel online archief verkende de modaliteiten van artistieke samenwerking in cultuur, kunsten en media. Het werd gepromoot als een geavanceerde, grensoverschrijdende vorm van intercultureel praktijkonderzoek, toegankelijk voor culturele instellingen, kunstenaars én het brede publiek.


Meer info vind je via deze link.


Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief.

Rubriek:

0 reacties op "Eurocult - kunst over instellingen heen"

Laat je reactie horen