Home > > Urbanmag - online kunstenmagazine

Urbanmag - online kunstenmagazine


Urbanmag focust op nagenoeg elke kunstdiscipline. Dit online kunstmagazine streeft de functie van een werkplaats na. Maar cultureel verslag is daarom nog geen cultuur-journalistiek. Tijdens Theaterfestival 2009 evalueerde Urbanmag de interne werking. Conclusie: noodzakelijke herprofilering als interactieve werkplaats voor aspirant-journalisten. Wat hebben ze ondertussen van deze vrome voornemens waargemaakt?


Van een duidelijke herbepaling binnen het culturele veld kunnen we het online kunstenmagazine Urbanmag momenteel jammer genoeg niet betichten. Inhoudelijk blijft Urbanmag nog steeds hetzelfde traject van kunstdisciplines op de voet volgen.


Hoewel we deze keuze kunnen toejuichen, stellen we midden 2010, ondanks ambitieuze doelstellingen, amper vernieuwingen op vlak van interactieve herprofilering vast. Laat dit bericht in de eerste plaats een oproep zijn aan Urbanmag om als werkplaats én als kunstenmagazine te slagen.

theater recensie

Onder meer de absolute afwezigheid van dit kunstmagazine op sociale netwerksites zoals Facebook, Twitter, etc. blijft een raadsel. Zeker gezien het feit dat het leeuwendeel van de doelgroep van aspirant-journalisten zich er op bevindt. Behalve een Vimeo plugin merken we in die zin dus weinig noemenswaardige veranderingen op de homepagina . Tegenwoordig zijn er mogelijkheden genoeg om in deze sociale netwerken een creatieve werkplaatsfunctie in te ontdekken.

Als kunstmagazine en werkplaats voor aspirant-journalisten is Urbanmag het zich meer dan ooit verplicht feitelijke aanwezigheid op dergelijke virtuele broeihaarden van discussies op te eisen; al was het maar om als weleer enthousiast verslag van cultuur uit te brengen.

Wie had ooit gedacht dat deze cultuur-journalistieke werkplaats, dit online kunstmagazine avant-la-letre, met een zorgzaam oog voor genuanceerd cultuurverslag van uiteenlopende kunstdisciplines, de evoluties binnen het culturele landschap en verschuivingen in kunstkritische media-verslaggeving zelf niet meer kan bijbenen?

Meer info vind je hier. Lees ook de visietekst van Urbanmag die tegelijk ook de intentieverklaring is als online kunstmagazine en online werkplaats voor cultuur op de campagnesite van t09.

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief.

Rubriek:

0 reacties op "Urbanmag - online kunstenmagazine"

Laat je reactie horen