Home > > Toneelgroep Novgorod: stad als cultuurplatform

Toneelgroep Novgorod: stad als cultuurplatform


Toneelgroep Novgorod, bezield door podiumkunstenaar Ben Benaouisse, pleit voor een open houding tegenover mens, cultuur en kunst. Menselijke en culturele diversiteit voedt de visie van toneelgroep Novgorod op de stedelijke context als cultuurplatform en als basis voor een multiculturele ontmoeting.

In zijn visie op de ideale stad vertrouwt Benaouisse op de mogelijkheid van collectieve reflecties. De stad als denkpiste staat ons toe ‘utopisch dimensies’ te neutraliseren.

Als stedelingen met elkaar in dialoog treden, leren ze, ieder vanuit respect voor hun eigenheid, weer waarden delen. De stad als denkpiste voor een cultuurplatform werpt Benaouisse op als antidotum voor ‘triestigheid & het eenzaamheidssymptoom’.
toneelgezelschap Novgorod

Voorwaarde is de reanimatie van een maatschappij waarbinnen culturele diversiteit stof tot constructieve reflecties biedt. Met de stad als collectief cultuurplatform voor ogen hoopt Benaouisse ook de vitaliteit van haar stedelingen te herwinnen en te vieren.

Recent riep toneelgroep Novgorod uiteenlopende talenten op zich aan te melden voor Karfour, een soirée composée in Kunstencentrum Campo.

Lees zeker het pamflet van Ben Benaouisse, Burgervader ad interim van Novgorod, op de website van AAG.

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief.

Rubriek:

0 reacties op "Toneelgroep Novgorod: stad als cultuurplatform"

Laat je reactie horen