Home > > Tim Etchells - verschijning van een sculptuur

Tim Etchells - verschijning van een sculptuur


Het werk van Tim Etchells situeert zich in de beeldende cultuur. Van narratief sculptuur tot beeldende verschijning ook in zijn performance kunst spreekt zijn artistieke taal tot de verbeelding.

Met begrippen als tijd en tegenwoordigheid, constructie en deconstructie, verschijning en verdwijning voor ogen verkent Etchell steeds weer nieuwe ervaringen, perspectieven en samenwerkingen op. Zo werkte hij onder meer performances uit met de choreograaf Meg Stuart, de danser Fumiyo Ikeda, etc.

beeldende kunst

Drama Queens is bv. een performance zonder acteurs, een performance als beeldende kunst. Tim Etchells schreef de tekst voor dit project van Elmgreen & Dragset (2007). Elke sculptuur is gebaseerd op een bekende superheld. De sculpturen zijn gemotoriseerde replica’s van Giacometti, Koons, LeWitt, Warhol, etc. en bezinnen op de verschillende -ismes in beeldende kunststromingen.

Zijn werk en performances met Forced Entertainment bundelde Etchell in een eigen boek Certain Fragments (1999). Verder ontving hij een eredoctoraat voor zijn schrijven over hedendaagse performance kunst.

Meer info vind je hier.

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief.

Rubriek:

0 reacties op "Tim Etchells - verschijning van een sculptuur"

Laat je reactie horen