Home > > Boeken over theater, dramaturgie en performance

Boeken over theater, dramaturgie en performance


Boeken over theater en performance zijn er genoeg te vinden. Van lullige transcripties tot historische naslagwerken, je vind er altijd wel eentje om de zoveel tijd terug in een tweedehands boekwinkel.

Maar in een winkel concreet op zoek gaan naar een boek over theater of voor dramaturgische doeleinden, is vaak een onbegonnen of toch op zijn minst tijdrovende onderneming.
Bestaat er geen manier om toeval een handje te helpen?

Zelf vonden we de oplossing in het online kopen van boeken. Online een ouder boek kopen geeft je niet alleen sneller de mogelijkheid dit boek terug te vinden. Bovendien kan je gemakkelijk prijzen vergelijken.

Dramaturgie | Platform neemt met plezier de taak op zich een periodieke boekenselectie samen te stellen. Door de link te volgen, krijg je rechtstreeks de gelegenheid het boek online aan te kopen:

Het theater van de wreedheid

Het theater van de wreedheid

Wat een gekwelde geest wel niet schrijven kan! ‘Theater van de Wreedheid’ van Antonin Artaud, auteur van visionaire denkbeelden, moet iedere dramaturg en literatuurliefhebber vroeg of laat gelezen hebben! Meer info vind je hier
Toneelwerken 2

Toneelwerken 2

Geƫerd in 1997 met de Nobelprijs Literatuur combineert Dario Fo in zijn toneelwerken bittere ernst en satirische scherts. Zijn engagement weet Fo treffend te vertalen naar een krachtige theatertaal. Meer info vind je hier.
Een voortdurend gesprek / druk 1

Een voortdurend gesprek

Dramaturg Bart Dieho legt in dit boek de theoretische fundamenten van dramaturgie bloot. Pragmatisch onderzoekt Dieho de strategieƫn en methodieken die een dramaturg kan hanteren tijdens een werkproces. Meer info vind je hier.
Dramaturgie van het dagelijks leven

Dramaturgie v/h dagelijks leven

Erving Goffman legde de grondslag voor de  studie van de face-to-face interactie, of micro-sociologie. Goffman’s visie op menselijke interactie, biedt interessante denkpistes voor theater en dramaturgie. Meer info vind je hier.
Van hofballet tot postmoderne-dans / druk 1

Hofballet tot postmoderne-dans

Luuk Utrecht gaat in dit naslagwerk de ontwikkelingsgeschiedenis van de (post)moderne dans na. Met oog voor detail duikt hij in de werkwijze van choreografen en graaft naar hun visie op dans en beweging. Meer info vind je hier.
Performance Art

Performance Art

Rosalee Goldberg zoomt in dit boek in op de sterkhouders van de performance kunst. Genuanceerd onderzoekt ze het verlangen van de performancekunstenaar om directer contact met het publiek aan te gaan. Meer info vind je hier.
At Work with Grotowski on Physical Actions

At Work with Grotowski

In het voorwoord tot dit boek van zijn naaste medewerker Thomas Richards schrijft Grotowski zelf dat het een acteur in staat stelt ontdekkingen te doen die anders jaren van lukken en mislukken hadden gevergd. Meer info vind je hier.

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief.
Neem je graag de pen ter hand? Schrijf je dan in als gastblogger bij DP(PK).

Rubriek:

0 reacties op "Boeken over theater, dramaturgie en performance"

Laat je reactie horen