Home > > Metamorfose van Dramaturgie | Platform

Metamorfose van Dramaturgie | Platform


Dramaturgie | Platform toont ambitie! In zijn streven naar een professioneel platform voor dramaturgie in de podiumkunsten heeft het platform een nieuwe etappe genomen. Niet alleen inhoudelijk ook vormelijk zijn de veranderingen - zacht uitgedrukt - ophefmakend. Het platform voor dramaturgie treedt uit de schaduw en kiest voor het licht van een witte achtergrond met bloedrode accenten.Het verouderde logo maakte een verjongingskuur door. Het refereert op dit moment naar de blik van de dramaturg; de tegengestelde pupillen zijn de bagage die de blik samenstellen: d p.

De rubrieken hebben we grondig opgefrist; nieuwe categorie├źn zullen in de toekomst verder toegevoegd worden. De inhoudelijke herori├źntatie heeft tot doel een diepere inkijk te bieden in het dramaturgische maakproces. Momenteel strekken de rubrieken zich uit van 'theaterlabo' over 'onderzoeksdramaturgie', 'theatertechnologie', 'podiumliteratuur' tot 'theatermakers' en 'toneelgroepen'. Daarnaast worden deze rubrieken geflankeerd door de vraag 'wat is dramaturgie' en 'actueel', de rubriek waar ook dit artikel in onder gebracht is.

Met het nieuwe ontwerp beogen we het platform te herleiden tot zijn essentie. Of liever, we verkiezen een design waarmee we een beter overzicht kunnen bewaren over de inhoud van het platform. Merk ook op dat elk artikel onderaan een invulveld kreeg. We moedigen iedereen dan ook aan deze bedenkingen of opmerkingen heeft bij het artikel in kwestie te posten.

Daarnaast roepen we iedereen met een passie voor podiumkunsten, en liefst een dramaturgische achtergrond, op zich te registreren voor het platform. Je krijgt de kans om deel uit te maken van het redactieteam. Op regelmatige basis krijg je de gelegenheid een artikel of essay te publiceren, toegankelijk voor zowel een breed als professioneel publiek.

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief.

Rubriek:

0 reacties op "Metamorfose van Dramaturgie | Platform"

Laat je reactie horen