Home > > The Gaze is Us!

The Gaze is Us!


The Gaze is us! is een studiedag tijdens The Game is up! in Vooruit, Gent op 23 maart 2011. De vakgroep Theater, Performance & Mediastudies van de Gentse Universiteit buigt zich tijdens The Gaze is us! met een lezingenreeks over de huidige rol van de toeschouwer in theater.

Kunnen we tegenwoordig immers spreken van een veranderende rol voor de toeschouwer? In welke zin wordt een toeschouwer bijvoorbeeld uitgedaagd deel te nemen aan een voorstelling? Blijft er nog iets over van de kritische afstand en de vervreemdingstechnieken die sinds Brecht opgang kenden? Of zijn constructieve activatie en participatie van de toeschouwers momenteel aan de orde? Deze en andere vraagstukken komen tijdens The Gaze is us! uitgebreid aan bod.

Bekijk het volledige programma van The Gaze is us! online. Wil je deelnemen aan The Gaze is us! dan kan dit gratis, maar het is wel aan te raden je in te schrijven via een registratieformulier vòòr 21 maart.

Naar aanleiding van een vorige studiedag publiceerde Universiteit Gent onlangs nog een prachtig nieuw boek: Het spel voorbij de waanzin: een theatrale praktijk. Dit boek verkent de schemerzone tussen het theatrale genie en de theatrale gek, een vage grens waarmee theatermakers als Antonin Artaud niet zelden experimenteerden.Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief. Neem je graag de pen ter hand? Schrijf je dan in als gastauteur bij Dramaturgie | Platform.

Rubriek:

0 reacties op "The Gaze is Us!"

Laat je reactie horen