Home > > Belgische zomerfestivals voor theater

Belgische zomerfestivals voor theater


Ben je op zoek naar de beste zomerfestivals voor theater in Belgiƫ? Neem dan zeker de tijd om je stem uit te brengen. Het zomerfestival dat als winnaar uit de bus komt van de stemming, krijgt een exclusieve reportage op Dramaturgie | Platform.

Vink hieronder eenvoudigweg je favoriete zomerfestival aan en druk op de rode knop met de tekst 'stem op jouw favoriet'. De grafieken zullen de resultaten live weergeven.

Breng nu je stem uit en zorg ervoor dat jouw favoriete festival in de schijnwerpers komt staan op Dramaturgie | Platform.

Theater aan Zee
Het Theaterfestival
Zomer van Antwerpen
Kunstenfestival des Arts
Jouw favoriete zomerfestival heeft nu jouw stem nodig.

Het eerste (voor)zomerfestival voor theater dat in de lijst werd opgenomen, is Kunstenfestival des Arts in Brussel. Het programma speelt zich op verschillende plekken in de stad af en varieert van muziektheater over teksttheater tot dans, aangevuld met films en tentoonstellingen. Kunstenfestival des Arts moedigt confrontaties, interactie en discussies aan over hedendaagse kunsten.

De Zomer van Antwerpen is een feestelijk zomerfestival met niet alleen theater, maar ook muziek, circus en film. Voor de meeste producties zoekt de organisatie van dit zomerfestival ongewone locaties in en rond het stadscentrum van Antwerpen. Het programma voor de Zomer van Antwerpen wordt echter pas begin juni bekend gemaakt.

Elk jaar selecteert Theater aan Zee in principe 2 gastcuratoren die hetzij de theater-, hetzij de muziekprogrammatie voor hun rekening nemen. In 2011 worden beide rollen echter opgenomen door Josse De Pauw. De rode draad doorheen zijn selectie zal 'you've got this strange effect on me' zijn. We kijken er al naar uit!

Het orgelpunt van de zomerfestivals is het Theaterfestival 2011. De jury die momenteel uiteraard nog volop theatervoorstellingen screent, bestaat dit jaar uit 5 leden: Eva Brems (Groen), Valentijn Dhaenens (SKaGeN), Pietjan Dusee (CEMENT), Eddie Guldolf (C Mine) en Sarah Vankersschaever (De Standaard). Het festival gaat door van 25 augustus tot 3 september 2011 in Kaaitheater, Brussel.

Keer terug naar het algemene overzicht van zomerfestivals.

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief. Neem je graag de pen ter hand? Schrijf je dan in als gastauteur bij Dramaturgie | Platform.

Rubriek:

0 reacties op "Belgische zomerfestivals voor theater"

Laat je reactie horen