Home > > Internationale zomerfestivals voor theater

Internationale zomerfestivals voor theater


Zie jij het ook zitten om rond te reizen langs enkele internationale zomerfestivals voor theater? De meeste van deze festivals spelen zich in Europa af. Toch konden we het niet laten om ook een Amerikaanse zomerfestival voor theater toe te voegen aan de lijst.

Breng nu je stem uit zodat jouw favoriete internationale zomerfestival voor theater meer kansen krijgt op een exclusieve reportage op Dramaturgie | Platform.

Heb je het gevoel dat er bepaalde zomerfestivals ontbreken in deze lijst? Geef dan snel een seintje via onderstaand formulier. Wij zorgen ervoor dat jouw favoriete zomerfestival voor theater in de lijst wordt opgenomen.

Festival van Avignon (FR)
Act festival (ES)
Donau festival (AT)
Festival Belluard (CH)
Festival at Inteatro (IT)
La Bâtie (CH)
Live Arts Festival (USA)
Sommerszene (AT)
Stem nu en geef jouw favoriete zomerfestival meer kans op een reportage.

In 2011 neemt de Fransman Boris Charmatz de rol op van artiste associé voor het theaterfestival in Avignon (6 tot 27 juli 2011). Voordat deze charmante danser/choreograaf met een ietwat rebels karakter vorm mocht geven aan het prestigieuze zomerfestival in Avignon, werkte hij nog met Meg Stuart samen. In 2006 konden we Boris Charmatz met een soort geïmproviseerde speech aan het werk zien met J'ai failli tijdens Say it now! in Vooruit. Avignon is een festival waar je best de tijd voor neemt. Er zijn verschillende campings op wandelafstand van het stadscentrum. Wees wel zo verstandig om je tickets voor een van de drukst bezochte zomerfestivals voor theater in Europa tijdig te reserveren.

Andere festivals die zeker niet aan deze lijst mochten ontbreken, zijn Festival Belluard Bollwerk International in Fribourg, Zwitserland (van 24 juni tot 2 juli), Act Festival in Bilbao, Spanje (van 1 juni tot 4 juni), Sommerszene in Salzburg, Oostenrijk (van 23 juni - 24 juli), Donaufestival in Krems, Oostenrijk (van 28 april tot 5 mei), Festival Inteatro in Polverigi, Italië (van 28 juni tot 2 juli), La Bâtie in Génève, Zwitserland (van 28 augustus tot 12 september) en Live Arts Fringe Festival in Philadelphia, USA (van 2 september tot 17 september).

Keer terug naar het algemene overzicht van zomerfestivals.

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief. Neem je graag de pen ter hand? Schrijf je dan in als gastauteur bij Dramaturgie | Platform.

Rubriek:

0 reacties op "Internationale zomerfestivals voor theater"

Laat je reactie horen