Home > > Studiedag Play aan Universiteit Gent

Studiedag Play aan Universiteit Gent


In samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de Gentse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) organiseert S:PAM (Studies in Performing Arts & Media) van de Universiteit Gent een studiedag over de relationele aspecten van dramaturgie.

De studiedag Play gaat door op donderdag 15 maart en vrijdag 16 maart 2012 en is een concept van Prof. Dr. Katharina Pewny (UGent), Prof. Dr. Johan Callens (VUB) en Dr. Katrien Vuylsteke Vanfleteren.

Op de agenda staan lezingen van onder meer Patrice Pavis (Universiteit van Kent - Canterbury), Evelyn Deutsch-Schreiner (Universiteit van Muziek en Podiumkunsten - Graz), Synne K. Behrndt (Universiteit van Winchester), Johan Callens (VUB), etc. Ook Christel Stalpaert en Jan Steen van UGent maken tijdens deze speelse studiedag hun opwachting met een boeiende lezing.

De inhoud van de lezingen variƫren sterk, maar focussen telkens op de verhouding van de dramaturg met het materiaal en de medewerkers tijdens een productie. In de zoektocht naar een mogelijke invulling van de term 'relationele dramaturgie' evalueert deze studiedag verschillende verbanden met andere kunstdisciplines zoals visuele kunsten en muziek en het proces waarbij deze disciplines met elkaar interageren. Onze bijzondere interesse gaat uit naar de lezing van Prof. Dr. Christel Stalpaert die met 'Becoming the Outside Body, Implicated in the Life of Others' een intrigerende titel weet op te werpen.

Iedereen, van docenten over studenten tot liefhebbers, wordt uitgenodigd voor Play. Registratie is weliswaar vereist. Raadpleeg het volledige programma en schrijf je in. Inschrijvingen kosten 5 € (studenten) tot 15 € en lopen tot 7 maart 2012.

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief. Neem je graag de pen ter hand? Schrijf je dan in als gastauteur bij Dramaturgie | Platform.

Rubriek:

1 reacties op "Studiedag Play aan Universiteit Gent"

  1. Anoniem zegt:

    Super! Maar vergeet de interactieve formats niet. Suzanne Jaeschke, de nederlandse zakelijk leidster van de Dramaturgische Gesellschaft, helpt jullie zeker verder met tips over hun uitstekende conferenties.
    post@dramaturgische-gesellschaft.de

    Michael Nijs

    PS: ob hun website staat een zoekertje voor vertalers / tolken van het nederlands naar het duits om nieuwe vormen voor het tolken van performances te ontwikkelen op het PAZZ festival.

Laat je reactie horen