Over Dramaturgie | Platform

Dramaturgie | Platform is een onafhankelijke online ontmoetingsplaats voor dramaturgen. Opgericht in 2006 als opvolger van 'Journaal Theatraal' groeide het virtuele platform voor dramaturgie in de podiumkunsten uit tot een broedplek voor artistieke vrijbuiters.

Het online platform voor dramaturgie in de podiumkunsten wil zowel een deurknop zijn voor de cultuurliefhebber als een doorgeefluik voor de professioneel. Pijlers als interactie en documentatie en ontsluiting van dramaturgische informatie onderbouwen dan ook het project van Dramaturgie | Platform.

Enerzijds kunnen liefhebbers van theater, kunst en cultuur in de meest brede zin van het woord eigenzinnige weblinks en inspirerende artikels ontdekken op het theaterplatform. Anderzijds moedigen we de culturele omnivoor, dus niet alleen theatermakers en dramaturgen, aan te reageren op artikels en links en discussies los te weken op het theaterforum.

Doorheen de jaren ging initiatiefnemer en dramaturg Daan Goor voor het platform voor dramaturgie in de podiumkunsten samenwerkingsverbanden aan. Om een passend aanbod van theoretische lectuur en boeken over dramaturgie in theater samen te stellen doet Dramaturgie | Platform beroep op Boeken Bestellen. De databank met historische prenten Kunstenkabinet voorziet de nodige input voor inspirerend beeldmateriaal. Op Europees niveau verleent het kenniscentrum voor multimediale dramaturgie Dramaturgy online reflectie en feedback op uniek videomateriaal uit de podiumkunsten.

Dramaturgie | Platform is niet alleen een professioneel theaterplatform maar ook een portaal dat de drempel zo laag mogelijk wil houden. Bovendien kan men zich registreren om het discours op het theaterforum mee vorm te geven en in goede banen te leiden.

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief.dramaturgie op facebook dramaturgie op delicious dramaturgie op friendfeed dramaturgie op google dramaturgie op linkedin dramaturgie op twitter dramaturgie op yahoo dramaturgie op feedburner

Abonneer je met een rss-reader of schrijf je per e-mail in om op de hoogte te blijven van alle theaternieuwtjes.


dramaturgie via rss dramaturgie via mail